Overige beleggingen

 

Er zijn teveel beleggingen om op te noemen , maar hier som ik er aantal van de belangrijkste op.

  • Beleggingsfondsen, deze worden meestal beheert door de banken en er wordt gespreid belegd in aandelen, warrants en obligaties.
    Het voordeel van beleggingsfondsen is dat u bijna nooit uw inleg kwijtraakt. Het nadeel is dat je ook niet erg veel rendement kan verwachten. Mijn opinie is dat u het beter zelf kan doen. Overigens zijn er wel sommge fondsen met hoge rendementen, maar dat gaat er meestal net zo hard weer vanaf.

  • Goud en Zilver, dit is nu de ware hype. In tijden van crisis worden dez\e opgezocht, maar ook hier geld dat iedereen er net zo hard weer vanaf wilt als de beurs omhoog gaat. Mijn visie erop is dat de rendementen laag zijn tenzij u 10 jaar geleden was ingestapt. Om er nu nog in te stappen is riskant.

  • Obligaties, deze zijn een stuk veiliger. Vooral de staatsobligaties van Amerika, Duitsland en Nederland. Ook obligaties van bedrijven kunnen best leuk renderen. Meestal meer rente dan op de bank, maar verwacht geen hoge rendementen. Overigens heb je ook de converteerbare obligatie en soortgelijke producten. Deze kunnen soms erg interessant zijn en dan vooral de converteerbare. U krijgt dan rente en kunt de aandelen laten opleverenn als die boven de koers staan waarop de obligatie is vastgesteld. Een vb: U koopt een obligatie op 103 %. U krijgt dan 100 % aan het eind van de looptijd. Maar u hebt wel rente ontvangen en kunt de aandelen(de onderliggende waarde) opvragen. Mocht het zo zijn dat de aandelen met 100% zijn gestegen, stijgt ook de obligatie flink en u ontvangt rente elk jaar.
  • Opties, en dan vooral het gedekt schrijven ervan kan een risicomijdend goed rendement opleveren. Zie elders deze site.
  • Futures. Een future (of termijncontract) is een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs. Men komt dus een transactie in de toekomst overeen. Vaak worden futures echter niet alleen als beleggingsinstrument voor de lange termijn gebruikt, maar vooral om posities te beschermen. Dit wordt ook wel afdekken of hedging genoemd. Veel omzet vindt plaats door speculatie op de korte termijn, bijvoorbeeld door daytrading.
  •